BEBEĞİME NE ZAMAN KİTAP OKUMAYA BAŞLAMALIYIM?

1 AYDAN sonra kitaba başlayabilirsiniz desem yok artık dediğinizi duyar gibiyim.Bebeklerimiz doğduğu andan itibaren birçok uyaranla karsı karsıya kalırlar.Zihin gelişim ise duyu gelişimi ile birlikte senkronize bir sekilde ilerler.Bebeğinize kitap okumak onunla geçireceğiniz verimli etkinlikler için yalnızca bir başlangıçtır. Anne-baba ve çocuk arasındaki iletişimin çok daha kaliteli olmasını sağlar. Önceleri her ne kadar cok fazla uyuyor olsalar da 1 ay sonrasında uyanık kalma süreleri artacak,emmeleriniz,hijjeniniz dısında zihin gelişimi içinde neler yapmalısınız gelin ona bakalım. Öncelikle unutmayalım ki kitap bebeğinizle konusmaya bir bahanedir.Bebek 1 yaşını…

​Dikkat Eksikliği Olan Çocuğumuza Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Dikkat Eksikliği Olan Çocuğumuza Nasıl Yardımcı Olabiliriz? Son dönemlerde aileler arasında en sık konuşulan konulardan biri oldu “dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu”. Eğer bu teşhis konmuş bir çocuğunuz var ise, bilinen ve herkesin kolayca uygulayabildiği bir çocuk yetiştirme süreci geçirmeyebilirsiniz. Ancak bu durumun oluşturduğu negatif düşüncelerden ve yorumlardan uzak kalıp, çocuğunuzu ve kendinizi suçlamadan ve hatta çocuğunuzun özel durumunun sizin için verilen bir hediye olarak kabul edebilirseniz sizin için her şey değişecektir… Dikkat bozukluğu ve hiperaktivite olan çocuklar, tıpkı diğer çocuklar gibi koyduğunuz kuralları…

Okul Öncesi Dönemde Çocuklara Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırma

Okul öncesi dönemde kitap tercihleri nasıl olmalı? Okul öncesi çocukları için kitaplar mutlaka bol resimli, az yazılı olmalı. Bu dönem çocukları okuma-yazmayı henüz bilmedikleri için kitapla arsındaki bağı çizimleri, resimleri üzerinden kuracaktır. Bu yaş grubu, resimler üzerinden kendi hikâyelerini yaratabilirler. Böylece kitabın her sayfası üzerine uzun uzun konuşmak ve okurun hayal gücünü beslemek mümkün olur. Ebeveynler bu tercihlerinde ne gibi hatalar yapıyor? Ebeveynlerin en büyük hatası öncelikle çocuğunu iyi tanımamak, onun ilgilerini göz ardı etmek. Sonrasında ebeveynlerin genelinde maalesef “her kitap bir mesaj vermeli”…

Yeni Anneler İçin Bebek Bakımı

Yeni doğanların ilk aylarında tuvalete çıkma sayısı günde 8 defaya kadar ulaşabilir. Bebeğiniz sadece anne sütüyle besleniyorsa dışkısı daha yumuşak ve açık renklidir. Bebekler, hayata özellikle anneleri tarafından korunmaya muhtaç halde gelirler. Bu yüzden bizim için ufacık bir işaret bile onların sağlığı hakkında büyük ipuçları verir. Bebeğin dünyaya geldikten sonraki ilk altı ayı onun sağlığı ve psikolojisi için en önemli zaman dilimidir, bu yüzden yapılacak eylemler büyük önem taşır. Emzirme Bebeğiniz ilk doğduğunda açlık durumu düzensiz olabilir. Bu yüzden, ilk etapta o her istediğinde…

Bebek ve Çocuklar İçin Aşı Takvimi

Toplum sağlığının devam ettirilmesi aşıların sağladığı en büyük yararlardan biridir. Aşı; bakteri ve virüslerin neden olduğu hastalıklara karşı bağışıklık sağlama amacı ile insan veya hayvan vücuduna verilen, zayıflatılmış hastalık virüsü, hastalık etkeninin parçaları veya salgıları ile oluşturulan çözeltidir. Bebekler enfeksiyon içerikli pek çok hastalıktan aşı yolu ile korunabilir. Bu nedenle bebeklere yüksek düzeyde koruma sağlanması için aşı takvimini takip etmek, oldukça önemlidir. Toplum sağlığının devam ettirilmesi aşıların sağladığı en büyük yararlardan biridir. Aşılar öncelikle uygulandıkları kişileri hastalıktan korur. Hastalıktan korunan kişiler mikroorganizmaları diğer kişilere…